flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пост-реліз про розгляд кримінального провадження

16 листопада 2017, 14:56

Водій, що вчинив наїзд на підлітків в с. Прилісне, проведе в місцях позбавлення волі 9 років.

Маневицький районний суд Волинської області визнав винним Довжика В.М. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України, частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України, та призначив за сукупністю злочинів міру покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів на строк 3 роки.

В ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що Довжик В.М. 2 серпня 2017 року, біля 1 години 20 хвилин, в с. Прилісне Маневицького району Волинської області, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним вантажним сідловим тягачем „MAN” допустив наїзд на неповнолітніх, які перебували на тротуарі. В результаті дорожньо-транспортної пригоди 16-річна та 17-річна дівчата загинули, а 16-річний хлопець отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

В судовому засіданні потерпілі та прокурор просили застосувати до обвинуваченого найсуворішу міру покарання, яка передбачена за вказані протиправні діяння законом про кримінальну відповідальність, – 10 років позбавлення волі.

Враховуючи ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, обставини їх вчинення та наслідки, що від них настали, дані про особу обвинуваченого, який у повному обсязі визнав обставини вчинення протиправних діянь, вперше притягувався до кримінальної відповідальності, його щире каяття, а також часткове відшкодування в добровільному порядку завданої матеріальної шкоди, суд, шляхом часткового складання призначених покарань, визначив Довжику В.М. до відбування 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів на строк 3 роки.

Кримінальним кодексом України за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 135 передбачено міру покарання  у виді обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк, а за частиною 3 статті 286 - у виді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.  Більш суворе покарання законом не передбачено.